2020
Hvad skal vi lave?
Det er et godt spørgsmål. Sidder du i et sommerhus, på tredje døgn i regnvejr med børn der løber på væggene, er det et endnu bedre spørgsmål. Dér ville det jo være rart at vide, hvad området har at byde på, når nu I ikke skal på stranden. Det er én situation, hvor TV 2 Lorrys nye OPLEV-app, er god at have ved hånden. Til at finde en ”Plan B” i en fart. Den kan selvfølgelig også bruges til at planlægge på forhånd, men pointen med apps er jo ofte, at de skal matche en lige-ved-hånden brugssituation.
Opgaven
Det med at lave en portal for oplevelser, er ikke en ny idé. Den er cirka på alder med Internettet og dukkede også op til smartphones, som noget af det første i App Store tilbage i 2007. Men mens iByen og AOK tilsyneladende har opgivet portal-ambitionerne og overladt dén position til internationale spillere som TripAdvisor og Yelp, havde TV 2 Lorry en ny vinkel på problemstillingen.
Den handler om levende billeder og personlig introduktion til hver enkelt oplevelser, hvilket giver fin mening, når man er en regional TV-station. I OPLEV finder brugerne fakta om stedet, åbningstider og ruteanvisning, samt en video om stedet, hvor gæster, ejere og ildsjæle omkring oplevelsen fortæller.
Dwarfs opgave var at vække idéen til live på desktop, i mobilbrowsere og som en app til hhv. android-telefoner og iPhones. På en fremtidssikret og ikke alt for dyr måde.
Løsningen
Løsningen er en videobaseret guide for hele Hovedstadsregionen, hvor brugeren hurtigt kan finde kulturtilbud i nærheden. Navigationen er bygget op omkring en meget enkel filtrerings- og kortfunktion, så det er nemt og hurtigt at finde tilbud indenfor seks kategorier: gastronomi, natur, historie, musik, action og kultur.
Brugerne kan rate oplevelserne og gemme egne favoritter – og tippe redaktionen med nye oplevelser, som de gerne så TV 2 Lorry besøge, producere et indslag om – og dele med brugerne.
For at holde omkostningerne nede, har vi bygget løsningen som en selvstændig frontend applikation i VueJS, med én fælles kodebase der servicerer web og compiles til hhv. en iOS og en Android app. Vedligeholdelsen og videreudviklingen af platformen og brugeroplevelsen kører på den måde på tværs af alle devices.
Til streaming bruger vi Kaltura, der er en stor uafhængig streaming-platform, der anvendes af On-demand videoudbydere som HBO og Viacom, store globale koncerner som SAP og Skanska til universiteter og undervisningsinstitutioner som f.eks. Stanford og CBS i Danmark.
Indholdet vedligeholdes af TV 2 Lorry i et lynhurtigt og overskueligt interface, bygget i Laravel Nova.
Resultat
Ambitionen var at gå live med et minimal viable product (MVP), så TV 2 Lorry kunne være i luften før sommerferien 2020 og dermed få en masse feedback fra borgere og turister i hovedstadsregionen hen over sommeren. App’en gik live den 17. juni 2020 og efter 14 dage var den avanceret til 4. pladsen i livsstils-kategorien – og indtager en 75. plads blandt alle apps i Danmark. Den flotte placering er fastholdt, der kommer hele tiden nye tilbud til - og det er ikke utænkeligt, at flere regioner kommer på efterhånden.
”OPLEV er en stærk kombination af en god digital løsning baseret på godt videobaseret content. En cocktail som indledningsvist nød god succes i en mobilvenlig webløsning på Tv2lorry.dk, men som helt naturligt også skulle ud og leve i en app grundet dets brugsscenarie. I stedet for at gå native-vejen, så fik vi Dwarf med ombord til at lave en tilpasset løsning til alle klienter. Det har været en fornøjelse at se OPLEV app’en iterativt blive beriget både med nyt content og digitale løsninger – og det stopper ikke, da vi kan se at brugerne kan lide produktet!”
Claus Ladefoged
Head of Digital Development hos TV 2 Regionerne
Claus Ladefoged
Head of Digital Development hos TV 2 RegionerneChristophe Kolbeck
Redaktør for Design og Grafik hos TV 2 LorryPeople
Team
Oliver Wang Hansen
Chief Technology Officer
Mie Nanna Lybye
Project Manager
Thomas Gross Rasmussen
Frontend Developer
Markus Hylleberg
Frontend Developer
Mikkel Honkanen Larsen
Frontend Developer
Relateret cases
Bycyklen
Bedre design giver hurtigere bycykler