Case
Digitale værktøjer

Domea.dk

Danmarks bedste digitale beboerbetjening

2023

Danmarks bedste digitale beboerbetjening

Domea.dk er en af Danmarks førende almene administrations- og rådgivningsvirksomheder. Virksomhedens kunder er almene boligorganisationer og -administrationer, der tilsammen ejer og administrerer godt 80.000 boliger fordelt over hele landet.  

Sammen med sine kunder arbejder Domea.dk for at gøre Danmark til et bedre og billigere sted at bo. Det handler først og fremmest om at skabe gode, trygge boliger, som er til at betale for mennesker med almindelige indkomster.  

Opgaven

Domea.dk kom til Dwarf med ønsket om at skabe en ny digital selvbetjeningsplatform til beboerne, der dels skulle give en langt bedre digital betjening, dels skulle aflaste administration og servicecentre for unødvendige telefonopkald og på den måde være med til at holde omkostningsniveauet og dermed huslejen så lav som muligt.  

Samtidig skulle løsningen understøtte det demokratiske arbejde, hvor beboerne gennem afdelings- og selskabsbestyrelser kommunikerer og træffer beslutninger for boligselskaberne.

Løsningen

Løsningen blev Boligfy. Første version af det, der skal være (og måske allerede er) Danmarks bedste beboerbetjening. Løsningen samler alt omkring beboerens bolig og eventuelle bestyrelsesarbejde i én samlet platform og byder samtidig på nye og bedre digitale services. 

Beboerne bliver nemlig ikke tvunget over på platformen. De skal lokkes med bedre service, så de foretrækker den digitale betjening frem for personlig/telefonisk betjening, på samme måde som de fleste af os foretrækker mobilbanken frem for bankfilialen til langt de fleste pengesager. 

Det handler om at udnytte de digitale muligheder, f.eks. ved at kunne informere hurtigere end hvad der er muligt med fysiske opslag og omdelte flyers. At skabe overblik, struktur og transparens i alt fra varmeregnskabet til beboernes servicehenvendelser, så beboerne altid har det mest opdaterede svar tilgængeligt på platformen, - en slags track-n-trace for administrations- og håndværkerservice. 

Den tid der spares ved, at alle ikke ringer, når strømmen er gået i hele foreningen, spørger til varmeregnskabet eller tjekker op på en gammel forespørgsel, kan i stedet bruges på at servicere de mere individuelle eller specifikke behov samt de beboere, der ikke er trygge ved digital service.  

Første release af Boligfy indeholder blandt andet:

• Notifikationer på mail og SMS 24 timer før, hvis der f.eks. bliver lukket for vand, strøm eller internet. 

• En servicebooker, så beboerne kan booke en håndværker, hvis et vindue binder, afløbet er utæt eller dørtelefonen er gået i stykker og efterfølgende følge opgaven. 

• Administrativ hjælp og svar, hvis man f.eks. har spørgsmål til forbrugsregnskabet, ønsker at fremleje eller bytte bolig eller søger om tilladelse til f.eks. kæledyr eller ændringer i boligen. 

• Forbrugsregnskab ift. varme, vedligeholdelseskonto og eventuelt vaskeri overskueligt sat op og trukket direkte fra ERP/administrationssystemet.  

• Alle dokumenter vedr. lejemålet og en samlet indbakke med beskeder fra administration og bestyrelser.  

• Husorden og hjælpeartikler der svarer på de mest almindelige spørgsmål, som beboerne har til lejemålet og bestyrelsen.  

• Et lukket bestyrelsesområde for de enkelte afdelings- og selskabsbestyrelser, hvor de kan dele dokumenter. 

• Et område med bæredygtige og trivselsorienterede initiativer for bestyrelser, der samler og deler initiativer og erfaringer på tværs af alle selskaber og afdelinger indenfor områder som trivsel og indsats mod ensomhed, genanvendelse, grønne udearealer, biodiversitet m.m. 

Resultat

Løsningen overholder WCAG 2.1 level AA tilgængelighedskrav og er desuden blevet testet af et repræsentativt udsnit af beboere, der samlet gav løsningen en System Usability Score på 86,1. Den rating er vi meget stolte af, ligesom vi er glade for det fokus, der har været på digital inklusion, så borgere der f.eks. er fritaget for MitID, stadig kan få fuld digital betjening, hvis de har lyst – og personlig betjening, når det er nødvendigt.  

Løsningen gik live den 8. marts 2023 og skal tilvælges af de enkelte selskaber. I øjeblikket er Boligfy taget i brug i 16.000 af de 80.000 boliger. Casen bliver opdateret, når vi har flere data. Formentlig umiddelbart før sommerferien 2023.

Lene Hadbjerg

Kundeservicechef hos Domea.dk
"Vi valgte Dwarf, fordi vi ønskede en innovativ partner, der tør udfordre vores egne ideer. Vi blev ikke skuffede. Sammen har vi bygget et brugervenligt lejer- og bestyrelsesmedlem-univers, som allerede i version 1.0 lever op til vores forventninger. Vi glæder os til at fortsætte vores samarbejde med Dwarf."

People

Team

Cecilie Yde

Senior Project Manager

Kim Skjoldborg

CSO

Casper Lemming

Senior Digital Designer

Christian Vang

PHP Developer

Frederic Widding

Frontend Developer

Kristoffer Rath Hansen

Backend PHP Developer

Patrick Walsh-Vilander

Backend Developer

Mads Brodt Nielsen

Senior Frontend Developer

Markus Hylleberg

Frontend Developer

Jesper Søndergaard Filtenborg

PHP Developer

Anders Østergaard Nielsen

.NET Lead

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Thomas Schmidt

Director of Automation

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases

IO Interactive

Hired guns & hired talents

Andel Energi

Spil som kommunikationsplatform

ejendom.com

Én grund mindre til at sidde på hænderne

Alle cases