Case
Spil & Interaktivitet

Fodboldspillet

Bold i børnehøjde

Bold i børnehøjde

Ramasjang er et fantasifuldt og kreativt univers indrettet på de 4-8 åriges præmisser. Ramasjang er fyldt med sjove og skæve karakterer, hvor børn leger, fjoller og eksperimenterer sig til ny viden og gode oplevelser.

Ramasjang er også en børnevenlig refleksion af virkeligheden. Når hele verden pludselig får fodboldfeber, fordi en slutrunde går i gang, giver det mening at Ramasjang byder på fodbold i børnehøjde.

Opgaven

Dwarf blev, i god tid, hyret til at udvikle et fodboldspil til Ramasjang, så det var klar til åbningskampen den 21. november ’22. Ambitionen var at skabe et fodboldspil, hvor der er plads til alle og hvor legen var i fokus. Mindre FIFA, gigantiske stadions og idoler - mere farmors baghave, fritidsklub, orange kegler og sjove fodboldlege, hvor alle kan være med. 

Løsningen

Spillet er bygget op, så man frit kan vælge en Ramasjang karakter og bevæge sig rundt mellem forskellige fodboldlege og kamp på stadion. Legene og minispillene foregår på forskellige karakteres hjemmebane, så man f.eks. træner straffespark på piratskibets dæk og driblinger på en forhindringsbane blandt udtjente biler på Motor Milles værksted og skrotplads. I takt med at man bliver dygtigere optjener man bronze, sølv og guld fodboldkort.

Løsningen er bygget op omkring Pixi.js, som Dwarf har udvidet med vores eget spil-framework, der går under navnet Rama.js. Frameworket betyder, at vi langt hurtigere kan bygge nye karakterer, baner og features ind i spillet, ligesom det giver et solidt forspring, når et helt nyt spil skal udvikles. 

Resultat

Det er heldigvis ikke muligt at blive sendt hjem efter tre hurtige nederlag i Fodboldspillet, så mens vi voksne venter på, at kvalifikationen til en ny slutrunde starter, bliver der spillet masser af bold i Ramasjang-app’en.

Det danske herrelandshold har netop spillet den første EM kvalifikationskamp mod Finland, og til sommer spiller kvindelandsholdet VM i Australien. Fodboldfeberen vender tilbage, og karaktererne i Ramasjang står klar med fodbold i børnehøjde for de 4 til 8 årige.

Katrine Granholm

Digital Børneredaktør for DR Minisjang, Ramasjang og Ultra
Vi ved, at fodbold er et af de absolut største interesseområder for børn, men at deres oplevelser med spillet er meget anderledes end voksnes. Derfor er det vidunderligt, at vi, takket være Dwarf, nu har et legende og kreativt fodboldspil i øjenhøjde med børnene!

People

Team

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Camilla Maj Kjærhauge Okkels

Senior Project Manager

Signe Hummeluhr Dammeyer

Senior Project Manager

Kasper Møller

Creative Director

David Adalberth

Creative Tech Director

Kasper Schou-Jensen

Creative Technologist

Alexander Aagaard

Lead Frontend Developer

EX-DWARF

Esben Fisker

Creative Director & Founder

Sigurd Grelck

Senior Motion Designer

Camilla Woldby

Motion Designer

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Thomas Schmidt

Director of Automation

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases

DR Ramasjang - Rosa's Nabolag

Der er gået kage i den - på den gode måde!

DR Ramasjang

Hvad kan man lære af en 4-årig?

Andel Energi

Spil som kommunikationsplatform

Alle cases