Case
Illustration, animation og tv

DR Ramasjang

Karakterdesign for DR Ramasjang

Karakterdesign for DR Ramasjang

Ramasjang har en bred vifte af etablerede karakterer i deres tv-shows, spil og apps. Og de optræder også live i det årlige 'Cirkus Summarum' samt på en masse merchandise. Problemet er, at alle disse karakterer er rigtige skuespillere eller levende dukker, og hver gang de er lavet som tegninger og animationer, har de set forskellige ud. Det ville vi lave om på.

Udfordringen

Udfordringen var at skabe en sammenhængende stil for alle figurerne, der primært egnede sig til spil og apps, men også som referencedesigns for alle tegnede versioner af figurerne i andre medier

Karakterskitser

Vi har skabt, analyseret og testet over tohundrede karakterskitser og er endt med 32 karakterdesigns til en lang række Ramasjang-figurer. Stilen er fed og enkel med stærk sort streg for at få tegnene til at skille sig ud på enhver baggrund, og tegnene genkendes let selv i spil på en lille smartphone-skærm. 

Unikt udseende

Hver af karaktererne har deres eget unikke udseende og har stor variation i proportioner og i deres kropssprog, samtidig med at den overordnede stil bevares. Vi riggede og animerede også de mest populære af figurerne, hvilket gav dem en walkcycle, en inaktiv animation og en karakterspecialitet hver. Designene er allerede taget i brug til Ramasjang Apps nye åbningsunivers og en række Ramasjang-spil.

Design proces

Vi begyndte at analysere karakterdesign for målgruppen 3 til 10 år og begyndte at tegne. Vi diskuterede også farvelægning og teknik og besluttede at arbejde med flade farver for at få den bedst mulige pixeløkonomi.

Definering af stil med Onkel Reje

Efter en grundig udvikling og en masse diskussioner, justering og finjustering i samarbejde med DR Ramasjang & DR Design, valgte vi tre designs til at teste på et testpanel af børn i målgruppen 3 til 10-årige.

Ikonografisk design

Det ikonografiske design var favoritten blandt testgruppen med høj sympati og blev let genkendt som den samme karakter som den originale live-action-version, selv i små størrelser.

Det ikonografiske design var favoritten blandt testgruppen med høj sympati og blev let genkendt som den samme karakter som den originale live-action-version, selv i små størrelser. Vi testede forskellige farver, konturer (sort, farvet, tykkelse) og endte med en ganske levende palet og dristige, sorte konturer.

Animerede karakterer

Vi animerede Onkel Reje og alle de følgende figurer i Spine til nem og effektiv implementering i spil og apps.

Credits

Benny Box

Art Direction & Design

JV

Jens Vingaard

Project Manager

Benny Box

AG

Katrine Granholm Mortensen

Digital Editor

DR Ramasjang

SC

Sune Christiansen

Designer

DR Design

AT

Anne Toft Thomsen

Project Manager

DR Design

Team

Esben Fisker

Creative Director & Founder

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Chief Commercial Officer

Thomas Schmidt

Director of MarTech

Caroline Madsen

Client Director & Studio Manager

Relateret cases

SOFACOMPANY

Inspireret af ægte Trustpilot-anmeldelser

DR Ramasjang - Rosa's Nabolag

Der er gået kage i den - på den gode måde!

DR Ramasjang

Hvad kan man lære af en 4-årig?

Alle cases