Case
Multibrand løsning og arkitektur

Divisionsforeningen

En for alle....

2021

En for alle....

Divisionsforeningen kom til Dwarf med opgaven om at bygge en moderne CMS-platform til en gruppe af Superligaklubber og dertil en fælles loginplatform for alle klubber under Divisionsforeningen.

Ambitionen bidrager til Divisionsforeningens overordnede formål: ”At skabe en effektiv ramme for udvikling og drift af klubfodbold på eliteniveau i Danmark. Herunder skal foreningen bidrage til at fastholde og øge dansk klubfodbolds internationale konkurrenceevne”. Divisionsforeningens målsætning med projekterne er at understøtte den digitale forretningsudvikling i klubberne til gavn for samarbejdspartnere og fans.

Casevideo

Opgaven

Dwarfs opgave var, sammen med Divisionsforeningen, at udvikle en digital platform, der først og fremmest kan hjælpe alle klubber i Superligaen med at servicere fans, tilskuere, sponsorere og samarbejdspartnere. Et fælles backend setup, hvor hver klub kan vælge at benytte præudviklede designmoduler eller helt frit skabe sin egen unikke brugeroplevelser for netop deres fans og sponsorer.

Løsningen

Platformen består af tre overordnede komponenter: Et headless CMS i Umbraco med tilhørende fælles integrationer til eksterne services og en API koblet frontend bygget i VueJS og Nuxt.

Headless CMS

Platformen er bygget i Umbraco i en whitelabel struktur, så Divisionsforeningen selv kan ”spawne” nye klubber på platformen med et særskilt datasæt. Hver klub kan styre content centralt – både til hovedsitet og til, hvad de måtte have af subsites, storskærme, apps osv. Dette har vi gjort ved at returnere alt indhold i et stacked format, hvilket gør det ekstremt integrerbart på alle platforme, hvor content skal bruges.

Sportsinnovation.com

Platformen er integreret med sportsinnovation.com, som er udbyder af sportsnyheder, kamp- og spillerstatistik, samt andre sportsrelaterede data på verdensplan. Gennem denne integration kan klubberne bygge brugeroplevelser med mange forskellige live-data elementer.

Frontend

Lige som at CMS-løsningen er udviklet som en whitelabel løsning er frontenden ligeledes. Dette giver klubberne fleksibiliteten til at kunne udvikle nye komponenter til deres eget site uden at skulle være afhængige af de øvrige klubber.

Tech

Frontend er udviklet med VueJS og Nuxt. Løsningen er født med fællesmængden af komponenter, der er typiske for de professionelle fodboldklubber: Trup, nyheder, statistik, kampprogram & fan osv.

Digital fan-oplevelse

Alle stamkomponenter er bygget i et modulært grid, så selv de klubber med meget begrænsede ressourcer kan komme i luften med en full-service digital fan-oplevelse ved blot at skifte farvepalette, logo, opsætning af de eksterne datakilder og almindeligt contentarbejde.

Hastighed og tilgængelighed er prioriteret højt i projektet, og vi har løbende optimeret ift. Google Lighthouse. På den måde får klubberne et setup, der ligger over index 90 i performance, accessibillity, best practice og SEO. Det er naturligvis den enkelte klubs ansvar at fastholde scoren, når de selv udvikler ny funktionalitet, indsætter content, men udgangspunktet er solidt.

Resultat

Platformen gik live i maj 2021, hvor klubberne Horsens, Randers og Brøndby tog løsningen i brug. Primo juli gik superligaen.dk også med over på platformen, og herefter vil nye klubber komme på løbende.

Testimonial

"Vi kom til Dwarf med en opgave om at bygge en moderne CMS-platform til en gruppe af Superligaklubber og samtidig igangsatte vi et projekt med en fælles loginplatform for alle klubber under Divisionsforeningen.  Vi er rigtig glade for samarbejdet med Dwarf som har været rigtig gode til at forstå vores behov og givet kompetent råd og sparring under eksekvering projekterne. Dwarf har evnet at sætte rammerne i et komprimeret projektforløb med flere interessenter og i øjenhøjde få involveret alle. Vi følte os trygge og velinformeret under hele projektet. Resultatet taler for sig selv", siger Esben Halding, Head of Business Development fra Divisionsforeningen.

People

Team

Camilla Maj Kjærhauge Okkels

Senior Project Manager

Stine Braunschweig Andersen

Project Manager

Alexander Aagaard

Lead Frontend Developer

EX-DWARF

Anders Østergaard Nielsen

.NET Lead

Kasper Friis

.NET Developer

David Adalberth

Creative Tech Director

Kasper Schou-Jensen

Creative Technologist

Jonas Braagaard

UX Lead

Jesper Kold-Hansen

Lead PHP Developer

Simon Christiansen

Frontend Developer

Casper Lemming

Senior Digital Designer

Thomas Gross Rasmussen

Frontend Developer

Nicklas Hvid Degnebolig

Frontend Developer

Kasper Friis

.NET Developer

Kristoffer Rath Hansen

Backend PHP Developer

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Thomas Schmidt

Director of Automation

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases

TV2 Regionerne

Danmarks stærkeste landsdækkende lokalmedie

Comwell

Relevant, hurtigt, nemt og lækkert

Scanomat

Et digitalt univers for kaffeelskere...

Alle cases