Case
Digital brand identitet

Forlaget Falco

A new bird in town

2021

A new bird in town

En næsten farlig visuel identitet til en ny udfordre i forlagsbranchen

Opgaven

Falco er et helt nyt forlag etableret i 2021 af 4 litterære ildsjæle, og vi var så heldige at få opgaven med at skabe en ny visuel identitet til forlaget, der skulle favne spændet mellem klassisk indbundet kvalitetslitteratur til moderne skønlitteratur i forskellige digitale formater.

Løsningen

Vi skabte en identitet, der favner spændet mellem klassisk indbundet kvalitetslitteratur til moderne skønlitteratur med skarpe farver sat sammen med klassiske skrifttyper. De to verdener skaber tilsammen et modigt pop-look, der retter sig mod den unge, moderne læser uden at glemme det akademiske forlagsgrundlag.

Og der er jo noget med fugle og forlag. Pingviner, ugler, traner… og falke. Så med udgangspunkt i falken, skabte vi en ny karakter, der er mere skarp end klog og samtidig modig grænsende til farlig.

Falco

Falco er en hemmelighedsfuld karakter, der har øjnene rettet mod fremtiden. Den er altid i bevægelse og ses derfor i mange situationer, farver og størrelser, så den kan dukke op hvor som helst. Den er måske i bevægelse til en bogmesse – eller står stille på ryggen af en klassiker.

Maskot

Det er en levende maskot, og det betyder, at Falco altid vil se anderledes ud afhængigt af, hvor den fremtræder. Derfor designede vi tre forskellige optiske størrelser for at sikre genkendelighed på bogrygge, plakater, forskellige digitale platforme og meget mere.

Typografi

Vi valgte GT Super Display som primær font til Forlaget Falco. Den har nogle meget iøjnefaldende seriffer, lidt ligesom falkeklør der fanger et bytte. Effektiv og farlig på samme tid.

GT Super Display

GT Super Display er resultatet af en omfattende undersøgelse af display Serif-skrifttyper fra 1970'erne og 80'erne. Den fokuserer på den ekspressive og idiosynkratiske karakter af kalligrafiske bevægelser, tvunget ind i stabile, typografiske former.

Anna Will fra Forlaget Falco

Forlægger
”Vores visuelle identitet tydeliggør, at vi er et forlag, der er forankret i traditionen, men som spejder ud mod nye horisonter. At vi er et visionært og kommercielt forlag med høje ambitioner. Den sørger for, at vi skiller os ud, og vi har fået meget positiv respons om den.”

Credits

Team

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Nicklas Andersen

Digital Designer

EX-DWARF
Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Thomas Schmidt

Director of Automation

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases

Scanomat

Et digitalt univers for kaffeelskere...

Alle cases