Case
Illustration, animation og tv

DR Drama

Borgen: Riget, magten og æren

Borgen: Riget, magten og æren

Titelsekvens for Borgen sæson 4

Titelsekvens

Efter 9 år i dansk politisk drama er Borgen tilbage med den nye sæson af 'Borgen – Magt & Ære'. Benny Box havde den store ære at vende tilbage til Borgen med en helt ny hovedtitelsekvens.

Sæsonens hovedpræmis er fundet af olie på Grønland, og hvad opdagelsen gør ved forholdet mellem Grønland og Danmark. Historien følger stadig Birgitte Nyborg, der nu er udenrigsminister for den danske regering.

Hovedelementer

Vi brugte næsten sorte oceaner med isbjerge, der sprækker som hovedelementet i sekvensen. Isen, der hele tiden bevæger sig væk fra en anden, er en reference til konflikterne mellem og inde i seriens hovedpersoner og Birgitte Nyborgs rejse længere væk fra menneskeheden, hvor hun griber fat i at holde fast i sin magt. Det er også en mere direkte reference til Grønlands is ark, der smuldrer i menneskets hænder.

Kultur og natur

Kampen mellem kultur og natur var vigtigt for Adam Price at have med i titelsekvensen. Vi arbejdede med både is, revet papir og timelapse-sekvenser fra København for at skabe denne kontrast mellem den menneskeskabte civilisations evigt slibemaskine og den langsomt svindende natur.

Den originale 'Borgen' var den første hovedtitelsekvens, Benny Box skabte, så det var en stor fornøjelse at vende tilbage til serien og skabe noget helt nyt, men med subtile referencer til den originale titelsekvens. Serien er en co-produktion mellem DR Drama, SAM Productions og Netflix.

Storyboard workshop

For at starte udviklingsprocessen havde vi en workshop, hvor vi printede alt det materiale, vi havde til rådighed, opdelte det i kategorier og derefter skabte det grove storyboard derfra. Det gav os et utroligt godt overblik over historien, og de fleste af de scener, der blev skabt på denne måde, endte i sekvensen - med en smule mere polering.

Credits

Concept & Design: Benny Box

Production & Grading: Benny Box

Creative Director: Esben Fisker

Photography: Eric Kress - DFF, Annie Spratt & Jonas Høholt

Composer: August Fenger Janson

Sound Design: Hans Christian Kock

Credits

Team

Esben Fisker

Creative Director & Founder

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Client Service Director

Thomas Schmidt

Director of Automation

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases