Case
Illustration, animation og tv

DR Drama

Borgen: Riget, magten og æren

Borgen: Riget, magten og æren

Titelsekvens for Borgen sæson 4

Titelsekvens

Efter 9 år i dansk politisk drama er Borgen tilbage med den nye sæson af 'Borgen – Magt & Ære'. Benny Box havde den store ære at vende tilbage til Borgen med en helt ny hovedtitelsekvens.

Sæsonens hovedpræmis er fundet af olie på Grønland, og hvad opdagelsen gør ved forholdet mellem Grønland og Danmark. Historien følger stadig Birgitte Nyborg, der nu er udenrigsminister for den danske regering.

Hovedelementer

Vi brugte næsten sorte oceaner med isbjerge, der sprækker som hovedelementet i sekvensen. Isen, der hele tiden bevæger sig væk fra en anden, er en reference til konflikterne mellem og inde i seriens hovedpersoner og Birgitte Nyborgs rejse længere væk fra menneskeheden, hvor hun griber fat i at holde fast i sin magt. Det er også en mere direkte reference til Grønlands is ark, der smuldrer i menneskets hænder.

Kultur og natur

Kampen mellem kultur og natur var vigtigt for Adam Price at have med i titelsekvensen. Vi arbejdede med både is, revet papir og timelapse-sekvenser fra København for at skabe denne kontrast mellem den menneskeskabte civilisations evigt slibemaskine og den langsomt svindende natur.

Den originale 'Borgen' var den første hovedtitelsekvens, Benny Box skabte, så det var en stor fornøjelse at vende tilbage til serien og skabe noget helt nyt, men med subtile referencer til den originale titelsekvens. Serien er en co-produktion mellem DR Drama, SAM Productions og Netflix.

Storyboard workshop

For at starte udviklingsprocessen havde vi en workshop, hvor vi printede alt det materiale, vi havde til rådighed, opdelte det i kategorier og derefter skabte det grove storyboard derfra. Det gav os et utroligt godt overblik over historien, og de fleste af de scener, der blev skabt på denne måde, endte i sekvensen - med en smule mere polering.

Credits

Benny Box

Concept, Design, Production & Grading

EA

Eric Kress - DFF, Annie Spratt & Jonas Høholt

Photography

AJ

August Fenger Janson

Composer

HK

Hans Christian Kock

Sound Design

Team

Esben Fisker

Creative Director & Founder

Alle dwarf profiler
Kontakt

Manees Joakim Newton Nør

Chief Commercial Officer

Thomas Schmidt

Director of MarTech

Caroline Madsen

Client Manager

Relateret cases

Netflix - Equinox

Hovedtitelsekvens for Equinox

Alle cases