Back
T
V
S
y
d
/
T
V
2
R
e
g
i
o
n
e
r
n
e

1
0
0
v
i
d
e
o
e
r
o
m
1
0
0
-
å
r
s
d
a
g
e
n

I anledningen af 100-års jubilæum for Genforeningen har TV Syd (som er en del af TV2 Regionerne) lavet 100 film indenfor 10 forskellige temaer, som fortæller de vigtigste historier omkring genforeningen. En fortælling man ønsker at fortælle på tværs af alle regionerne. Denne historie ønsker man at formidle på en appetitlig og lækker måde, som ikke er muligt i TV2 Regionernes nuværende udviklingssetup, hvilket gav anledning til at tænke i alternativer. Men hvordan udvikler man et site, som hurtigt kan opdateres og samtidigt gøre det muligt, at hver region er afsender uden at bruge flere måneder på at få bygget noget?

OPGAVE

Dwarf fik derfor til opgave i efteråret 2019 at udvikle et simpelt selvstændigt website til at give brugerne en gennemgående oplevelse af hvad der skete fra 100 år siden. TV 2 Regionerne leverede det færdige design som Dwarf fik til opgave at implementere.

LØSNING

Dwarf har bygget et helt selvstændigt stående SPA (Single Page Application) website som også automatisk identificere domænet den besøgende bruger er i gang med at tilgå. Dette er gjort ved kun at have en kodebase for alle otte regioner. Herfra har hver region peget deres DNS-subdomæne (”genforeningen.tv-stationens-navn.dk”) ind på en central server hvorfra SPA’en lytter på top-level domænet.

Vi valgte i samarbejde med TV 2 Regionerne at bygge det i JavaScript frameworket Vue.JS. Dette valgte vi da regionerne selv har udviklere som på senere tidspunkt skulle kunne rette i mindre ting på sitet. Vue.JS har samtidig den laveste indlæringskurve af de mest moderne SPA frameworks.

Da TV 2 Regionerne ikke havde et behov for, at direkte kunne rette indholdet på sitet (grundet det statiske indhold omkring genforeningen og at det naturligvis også ville være svært at lave om på historien) bliver alt indholdet styret via en simpel JSON-fil. Dette gør også at hastigheden på websitet bliver ekstremt hurtigt, da websitet slet ikke skal spørge nogle databaser eller lignende. Vue.JS bliver compiled indtil statiske sider og giver derfor brugeren en følelse af et hurtigt site, hvor transition mellem sider ikke skal loades.

I løsningen er der ligeledes foretaget en integration til TV2 Regionernes videoplatform Kaltura, som automatisk bliver opdateret med indhold og har flere funktioner, der er blevet defineret. En udfordring ved SPA-løsninger, og i dette tilfælde også uden et CMS, er SEO, delingsmulighed på sociale medier (open graph), unikke URL’er til videoer og få sitet indekseret. For at løse dette blev der implementeret NuxtJS ovenpå Vue.js som gør det muligt at få sitet server side rendered og dermed imødekomme dette uden at gå på kompromis med oplevelsen på sitet.

UDSAGN

”Vi ønskede at formidle Genforeningen på en måde som skiller sig ud, hvortil vores interne UX’ere leverede et design, som Dwarf implementerede i en genanvendelig løsning som var perfekt til formålet. Dwarf udviklede på ganske kort tid løsningen uden komplikationer, og med gode idéer til løsningen. Vi har virkelig været ovenud tilfredse med samarbejdet og slutresultatet til vores brugere, som har givet os positiv feedback”, Claus Ladefoged, Digital Udviklingschef for TV2 Regionerne

Løsning

Website

Kompetencer

  • Webudvikling

Tech

Vue.js / Nuxt.js / HTML / CSS

Integrationer

Kaltura / Google Analytics / Flickity

År

2019-2020