Kommunal Web Excellence

Whitepapers & analyser

Kommunal Web Excellence: Kommunalt danmarksmesterskab i digital selvbetjening

Alle landets kommuner skal forholde sig til digital selvbetjening. Målsætningen fra politikere og ledelse er klar: Flyt flere fra køen i Borgerservice til de digitale selvbetjeningsløsninger. Det kan give årlige millionbesparelser i et stramt budget.

En ting er målsætning. En anden er realiteten. For selvom nogle kommuner har taget syvmileskridt ind i den digitale verden, er der stadig mange, der ikke er kommet ud af starthullerne. Men hvad gør de bedste kommuner – og hvad gør de værste? Og hvilke funktioner efterspørger danskerne af deres kommunale hjemmesider? Disse og en stribe andre spørgsmål besvares gennem undersøgelsen.

Download Whitepaper (64 sider PDF)

Undersøgelsen bygger på en komplet kortlægning af samtlige kommuners hjemmesider og tilbagemeldinger fra borgere i 92 af landets 98 kommuner. I alt har 10.897 danskere givet deres mening til kende om digital selvbetjening.

Content

Dårlige hjemmesider koster kommuner dyrt

Danskerne vil gerne bruge nettet til at ordne kommunale sager, men kan ikke finde ud af kommunernes hjemmesider. Resultatet er opringninger og breve, der koster kommunerne millioner i administration. Det viser omfattende analyse, som får eksperter til at kræve indgreb.

Læs mere

Danskerne efterlyser bedre hjemmesider

Danskerne forventer en online-service fra kommunerne, der matcher hvad de er vant til, når de henvender sig til butikker på nettet. De får den bare ikke.

Læs mere

Fattige kommuner har dårligste hjemmesider

Der er en markant skævhed i Danmarks-kortet over kommunernes hjemmesider. De bedste kommunale hjemmesider fordeler sig omkring København og Århus – de mest velhavende kommuner – mens de dårligste hjemmesider hører hjemme i de økonomisk mest trængte kommuner.

Læs mere

Gentofte er Danmarks bedste web-kommune

Gentofte, Rudersdal og Odder er Danmarks bedste kommuner til digital borgerservice. Brønderslev, Norddjurs og Bornholm er de dårligste. Ranglisten viser en stor forskel på kommunernes selvbetjeningsløsninger. Flere kommuner har vist digitalt fremsyn på én konkret funktion, men fejler til gengæld på helheden.

Læs mere

Konvertering. Sådan får man borgerne til at bruge digital selvbetjening

Analysen ligger på mange måder klar: Kommunerne står overfor en stribe udfordringer, hvis man vil rykke borgerne over på digital selvbetjening. Nogle kommuner har et mere vanskeligt udgangspunkt end andre, simpelthen fordi de har gjort meget lidt indtil nu. Nogle er allerede kommet langt i brugen af web. Men hvilke redskaber skal kommunerne gribe til først?

Læs mere